petak, 6. svibnja 2011.

STIŽE LI SANADER NA LITOVANJE U LIJEPU NAŠU?


U
 ponedjeljak Austrijski sud odlučuje o izručenju Ive Sanadera u Hrvatsku.  Mislite li da će do toga i doći.
Ili on puno toga zna tako da bi prilikom suđenja mogao povući još neke budžovane za sobom.
 No austrijski pravosudni organi još nisu iz Hrvatske dobili svu traženu dokumentaciju iako ovi naši tvrde da je sve poslano što je traženo. Da li je baš sve poslano ili je poslano samop ono što im odgovara
 Podsjetimo,
Pritvor bivšem hrvatskom premijeru bio je 8. ožujka produžen na sljedeća dva mjeseca. Sanader se tada izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj, naime, poriče sve optužbe i želi da mu se sudi pred austrijskim sudom jer, prema riječima njegovog bečkog odvjetnika Wernera Suppana, u Hrvatskoj ne postoje uvjeti za pravično suđenje u smislu konvencije o ljudskim pravima.
Nakon što je Suppan u ožujku predočio analizu stručnog tima, na 50 stranica, u kojoj se spominju kršenja ljudskih prava, sutkinja Lechner odgodila je odluku o izručenju Ive Sanadera, kojega hrvatsko pravosuđe, tereti, između ostaloga, za zloporabu položaja.

Znamo da nije on sam u svemu ovome.  Možda je on povlaćio glavne konce,  ali malo 'ko vjeruje da je on bio sam u ovome (izjava „kud Ivo tamo i ja“). Kao i u slučaju Polančec nitko nije imao pojma što on radi.
A narod kao i uvijek ispašta za tuđe grijehe.
O svemu možemo nagađati,  no pričekajmo dan – dva pa ćemo znati više.

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)