ponedjeljak, 2. svibnja 2011.

SVETI JOSIP JEŽEVIĆ 1.05.2011 JE IZA NAS



E
to i Sveti Josip Radnik je iza nas. Malo je nedjeljni slavlje poremetila dosadna kiša koja se smirila tek kad se narod razišao. Inače konstantno za vrijeme, tijekom ali i poslije mise kiša je padala bez prestanka. Uglavnom Sveti Josip je opravdao očekivanja. Donosim vam za prikazati prgršt slika koje je zabilježio moj mobitel (kad nemam bolje). Zbog ružnog vrimena i slike su malo mutnije i tmurnije. Nisam slike ubacivao kronološki kako su nastajale malo je nezgodno pregledavati 40-ak slika i preslagivati ih onako kako su nastajale. Na neke ću slike (kao i za svetog Juru na Maovicama) staviti svoj komentar, ali najbolje je da slike govore same za sebe.
Imao sam isto tako za primjetiti da je dosta onih koji su bili dan prije na Maovicama pohodili i Sv, Josipa. U tome su Vrličani jedinstveni. Pa krenimo redom:

 Slike koje slijede uslikane su odmah po mom dolasku, a to je bilo nekih 2 sata prije početak mise.









 Ježevićani su spremni za primitak svojih gostiju


Najprije polako, a zatim sve više i više se popunjavala okolica i unutrašnjost crkve



Slike su uglavnom bez lica jer su im lica prekrivena kišobranima i svi su izgledali poput blizanaca, a razlikovali su se samo po boji, veličini kišobrana
 Neke sam ipak uhvatio i s prednje strane, zamalo mi je i ovaj pobjegao iz objektiva




 Crkva se popunjava kako u parteru
Tako i na balkonu


 Nisu svi mogli bliže oltaru
A dotle su se domaćini starali da i catering prođe bez problema i u najboljem redu
 Zbog vanjskih zvučnika i vani se je misa mogla slušati bez problema. Ali dosadna kiša pada li ga pada


Bilo je tu i "vanzemaljaca" u koji odudaraju od okoline









Bio je tu kao i na Maovicama kutak za najlađe

Slika govori sama za sebe

A poslije mise spreman je bio i Švedski stol
Svi su se nagurivali ispred velikih suncobrana (ovaj put su ipak kišobrani)
Bilo je tu svega: uštipaka, pršuta, pečenog, raznog pića



A poslije dobre spize i kapljice sve ostalo dolazi samo od sebe pjesma, diple, usprkos kiši koja i dalje neumorno pada.
E da moram reći još nešto: Zbog kiše izostala je najavljena procesija no uvažite ispriku domaćina.
Bilo je i onih koji (ako bude čitao ovo prepoznat će se) su se ljutili što ih slikam sa zalogajem u ustima uz konstataciju da nije lipo slikati nekoga dok jede i eto nema njegove slike.
A to da nije lipo slikati nekoga da jede baš i ne stoji što će pokazati sledeći video koji je isječak iz emisije HTV-a "Škrinja" pod voditeljskom palicom Branke Šeparović, a dio tog videa sam obradio na facebook starnici Vrlika za one kojima je vrlika u srcu pod nazivom Čuvajmo Vrliku i njenu ljepotu 
A evo i tog vide:
A vjerojatno bi i posjeta bila kud i kamo bolje bolja da samo prije tjedan dana nije bio Uskrs i Veliki tjedan koji je izmamio veći trošak pa još jedno slavlje samo nakon tjedan dana ipak je previše.
Ja sam jučer prije dolaska u Ježević svratio na benzinsku pumpu naliti goriva i rekao sam našoj Boji tko zna hoću li više ikada sipati gorivo po cijeni manjoj od 10 kuna (obično ponediljkom INA korigira cijene) pa je to za mnoge koji su se istrošili za Uskrs bio veliki izdatak.

Konačni zaključak Svetog Josipa. Svi oni koji su uveličali ovu proslavu iskrene čestitke jer vi ste dio povijesti, jer samo jednom je prvi put, a to je bio ovaj dan kada se je crkva krstila.
Možda bi sve bilo još i svečanije da je krštenju prisustvovao  neki više rangirani svećenik, a s obzirom da je jučer u Vatikanu Papa Ivan Pavao II proglašen blaženim vjerojatno se nije ni moglo dobiti neko veće ime.

No u svakom slučaju čestitke Ježevićanima što su se pobrinuli da svojim gostima prirede nezaboravan dan.
Doviđenja do sljedeće godine uz nadu da će vrime ipak biti puno bolje.

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)