petak, 6. svibnja 2011.

HLADNO VRLIČKO JUTRO


M
nogi Vrličani će upamtiti jutrošnje jutro 6. 05. 2011. Nakon proljeća,  kiše za vikend,  došla je bura a smirivanjem bure jutros su osvanule iznimno niske temperature-
Na Maovicama kako sam čuo bilo je najhladnije.  Živa u termometru spustila se do – 4°C, u Ježeviću je bilo -2°C, a u  Vrličkom polju je bila oko -1°C. Posljedice ovih niskih temperatura odrazile su se na poljoprivredne kulture,  krompire, vinograd, voćke i sl. Kolika je šteta tek triba da se vidi.
















Oni koji su ranije posadili krumpire žalosno je bilo i pogledati,  oni koji su ove godine kasnili (kao moji NPR) su koliko toliko imali sriće,  tako oni krompiri koji su nikli od njih nije ostalo puno,  no oni koji nisu nikli ti su se spasili ovaj put.

Moram naglasiti kad je Vrličko polje u pitanju,  a poglavito moje Kosore,  onaj dio iznad puta ovaj put se također izvukao,  no kulture posađene ispod puta platile su svoju buletu.

No zanimljivost ovoga svega je to da su ove niske temperature, (bar kad je ovaj kraj u pitanju) pogodile uglavnom Vrlički kraj otzprilike negdi do Otišića i ovamo na drugu stranu do Kijeva


Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)