četvrtak, 19. svibnja 2011.

OPET ČETVRTAK U VAREŠU



Opet taj četvrtak. najlakše mi je upravo četvrtkom prikupiti informacije, fotke i sl. jer ipak četvrtkom se i ja najduže zadržavam u našem varešu.


Četvrtak je osvanuo što se vrimena tiče ko u priči, a pogotovu kad se prisjetimo da je samo prije dva dana po Dinari padao snijeg.
A na ovoj slici vidimo ne vjesnika prolića već vjesnika lita.
Jer kad naš Mlađo (Mladen Mučalo za one koji ga ne znaju) navuče kratke gaće onda budite sigurni da je zima prošlost.
A vidi još jednog paradoksa u pozadini ove slike. Nismo li već na istome mistu još jednog četvrtka vidili ovo isto mlikarsko vozilo.

A dolaskom lipših dana počelo je kopanje i raskopavanje (ne samo u Vrlici), pa tako vidimo na ove 2-3 slike naše komunalce kako se starju oko kanalizacijskog sustava u Vrlici (u ovom slučaju kako vidimo to je ispod ambulante (sjećam se ovdje je nekada bio kako smo ga mi Vrličani zvali cirkus: fliperi, stolni nogometi, džuboksi, izvlačenje Marlbora, privjesaka..., vrtuljaka...). Nadajmo se da su ovi poslovi znak izlaza iz krize za komunalce.

Na ovoj Slici komunalci Božo Liščar i Ante Zidar




A ove dvi preostale slike bi mogla biti i kritika, a ujedno i prijedlog našim vlastodršcima.
Pogađate ovo je ulaz u nekadašnju kuglanu (imao sam namjeru slikati i ulaz u ex Disco "Dunja u Kovčegu" ali mi se ispriječio kombi od jednog prodavača koji četvrtkom postavlja štand no ako se sjetim već ću sutra slikati ta vrata pa ću ih nekako uklopiti u ovaj post.)


Kad pogledamo ove slike vidimo zapuštenost, vjerojatno je tu i mjesto za obavljanje nužde "kad niko ne vidi", a ujedno sjetim se jednog priloga iz naše metropole na jednoj od TV-a kako je svaki vlasnik poslovnog prostora obavezan održavati red ispred svog ulaza ili mu prijeti kazna.


Podsjećam one koji su zaboravili ovo je samo par metara od centra Vrlike.
Zar se ovaj prostor nije mogao preurediti i prenamijeniti u nešto korisno (samo se nadam da ovdje neće biti još jedan ugostiteljski objekt) eto npr. napraviti tu starački dom, a staračkih ali i samačkih domaćinstava je sve više u Vrličkom kraju.

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)