četvrtak, 5. svibnja 2011.

OPET ŠAMARI IZ HAAGA



Jean Claude An­tonetti
D
okle misli taj Haag ponuižavati nas Hrvate, koliko mi još i moramo pretrpjeti šamara od istog tog Haaga pa da se jednom opametimo i kažemo dosta više tog ponižavanja. U sljedećem tekstu citiram članaj u Slobodnoj:


Haaški sud odlučio je odbiti zahtjev da se Vojislava Šešelja pu­sti na slobodu. Zaključili su da ima dovoljno dokaza da je Šešelj poticao ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini.
No, predsjedavajući sudskog vijeća Jean Claude An­tonetti priložio je izdvojeno mišljenje, u kojem navodi ka­ko postoji temelj za djelomično oslobađajuću odluku. Anto­netti smatra da Šešelj nije bio član udruženog zločinačkog pothvata koji je predvodio Slobodan Milošević. Antonetti je kazao daje besmisleno da Šešelj mora iznositi protuargumente kako bi oborio tezu ko­ju Tužiteljstvo nije dokazalo. Naime, sudac Antonetti uvjeren je da nema dovoljno doka­za koji bi Šešelja prokazali kao člana zločinačkog pothvata.
Citiram dalje Slobodnu
I Milošević oslobođen od optužbe
Obrazloženje svog izdvojenog mišljenja Antonetti će dati u četvrtak, ali je već na ročištu u srijedu podsjetio daje i Milošević bio oslobođen od optužbe za zločine u BiH, jer je zaključeno da za to nema dovoljno dokaza. "Neki su zločini iz optužnice nedovoljno dokazani", vjeruje Antonetti.
Sudsko vijeće odlučilo je da Šešelj ostaje u Haagu. Iako još nije gotovo ročište, sasvim je jasno kako Šešelj neće biti oslobođen prije nego obrana iznese svoje dokaze. Naime, sudac Antonetti je više puta ponovio čitajući odluku Vijeća ka­ko ima dovoljno dokaza prema kojima su zločini koji se navode u optužnici zaista počinjeni te daje Tužiteljstvo iznijelo do­voljno dokaza da se postupak protiv Šešelja nastavi.
Vođa radikala se u Haaškom pritvoru nalazi od 2003., a sudi mu se za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona te običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993.
Znamo već da je odbijena zamolba Haaškog uznika za puštanjem na slobodu. No ovjde se ipak radi o tome, da predsjedavajući sudac da izjavu da Šešelj nije sudjelovao u zločinačkom pothvatu, takvu izjavu da je dao netko od Šešeljevih branitelja OK, ovako ovo je čisto šamaranje i pokušaj da od zločinaca naprave heroja. I da možda Šešelj nije tražio milijunsku odštetu možda bi ga i pustili. Sjećam se za vrijeme rata jedne Šešeljeve izjave da u Europi ne živi nitko osim ustaša i Srba, svi oni koji su protiv one njegove zamišljene crte Virovitica -> Karlovac -> Karlobag su ustaše a oni koji se s njim slažu da su srbi. Počinjem pomalo vjerovati u tu njegovu izjavu.
Povucite samo paralelu kod optužbi generalima i ove izjave Haaškog predsjednika suda pa ćete vidjeti da se sustavno pokušava žrtvu proglasiti napadačem i obratno.

Evo još je friško ovo "navodno" (to da li je ubijen to je već neka druga priča) ubojstvo Bin Ladena i tu se vidi u izjavama da su Ameri upali i pucali u nenaoružanog čovjeka i za to nitko ne odgovara. jučer je isto tako bio članak u Slobodnoj. Što bi se npr. dogodilo da su Hrvatski specijalci upali u Srbiju, pronašli Ratka Mladića i jednostavno ga likvidirali. Mogu samo zamisliti što bi nas onda snašlo u očima Europe i Haaških istražitelja.

A naša je samo greška u tome što smo obranili, oslobodili i stvorili slobodnu Hrvatsku. I Hrvati nisu zločinci kakvim ih se želi prikazati

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)