četvrtak, 28. travnja 2011.

VJENČANJE STOLJEĆA?

Ne mogu da nešto ne kažem i o ovom tzv. "Vjenčanju stoljeća"

Sve medijske kuće kako tiskovne, tako i TV, radio, o internetu da ne govorim.
Sve tri nacionalne TV kuće će ovo vjenčanje prenositi u cijelosti.
Pa zar nam nije više dosta raznih Reality showa u vidu Big Brothera, Hrvatska traži zvjezdu i da ne nabrajam. Zaslužuju li oni takvu pozornost?
Pa ta cijela kraljevska obitelj je svo svoje bogatstvo stekla izrabljivanjem kolonija kroz stoljeća koristeći robove kao radnu snagu, a i danas im robovi i njihova djeca rade u rudnicima zlata, dijamanata.... diljem Afrike. to je zemlja koja u suradni s SAD-om i dan danas terorizira i izrabljiva novokomponovane kolonije (Irak, Afganistan i evo sada pokušavaju i Libiju dovesti pod svoje).
I usprkos takve povijesti cili svit je poludio za ovim vjenčanjem, vjenčanjem u kojoj mlada potpisuje predbračni ugovor, a u kojem stoje uvjeti poput:
ako dođe do rastave braka Kate se mora odreće djece bez obzira došlo do rastave njenom ili Prinčevom krivnjom, jedan od uvjeta da mlada mora paziti i kako se oblači tako da primjerice ni u snu se ne smije pojaviti ispred kraljice pojaviti ako je skromnije obučena...i da dalje ne nabrajam, a ljudska prava su ovdje najmanje bitna.

Princeza Dijana je izlazila izvan okvira pravila pristojnosti, pa je čak i njena smrt nastala pod sumnjivim okolnostima, pa čak se spominje da je princeza uklonjena iz razloga što je zasjenila svojom popularnošću i samu kraljicu.
Zamjera se primjerice islamskim zemljama potlačenost žene u odnosu na muškarca i spominju se kršenja ljudskih prava, slobode..., a što je onda to u ovom slučaju.

A to se sve događa i jednoj od vodećih država EU kojoj bi mi sutra trebali pripadati (malo morgen)

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)