ponedjeljak, 4. travnja 2011.

POČEO JE POPIS STANOVNIŠTVA U RH

U RH je prošli tjedan počeo popis stanovništva. Do moje kuće još nisu stigli, ali prema onome to čujem i što piše u tiskovinama i dr medijima, pomalo ispitivanje nalikuje Leksikonu koji smo pisali kao školarci. Ima tu stavki pod koje bi najradije upisali točkice umjesto slova. A jedna od najsmišnijih stavki je ono da li ste radili u protekli tjedan dana pa taman to bio i sat vrimena i to je dovoljno da vas se vodi kao zaposlen. Taj rad se smatra i ako ste npr. susjedu išli pomoći posaditi krompire.
Da biste uredno ušli u popis satnovništva morate nabaviti novi broj kuće. Naime možete zadržati broj koji ste imali i dosada, ali pločica koju sada imate je nevažeća jer na novoj pločici uz broj kuće mora pisati i mjesto (Npr. Kosore, Ježević..).
Zatim sljedeće pravilo je da postavljanjem ovih pločica više nema bb adresa. I ako u osobnim dokumentima u prvom redu se tu misli na Osobnu kartu ili Putovnicu onaj koji ima uz adresu broj bb morat će se obratiti policijsku postaju, a vrličani imaju i pokretnu policijsku postaju koja svakih 15 dana (u pravilu je to četvrtkom) i u samoj Vrflici možete izvaditi sve poterbite dokumente. Jer više se neće moći ni registrirati auto ako na osobnoj piše BB

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)