srijeda, 13. travnja 2011.

JOŠ JEDAN NOVOOTVORENI KAFIĆ


Evo od prije neki dan proradio je još jedan novo otvoreni kafić u našoj Vrlici i to ispod crkve ili preko puta Studenca odnosno za one kojima ni to ne pomaže na mjestu gdje je nekoć bila staklara od Škrbića. Hvale vrijedan ovaj potez, sad za nadolazeće Uskršnje blagdane lakše i brže će se doći do kapljice.
Ali ovdje se postavlja pitanje treba li Vrlici još novih kafića ili ih je ipak previše. Koliko ih trenutno ima, Hoćemo li ih početi nabrajati:
Da pođemo od pošte:

  1. stari KASO
  2. Vuletić
  3. Ariginal
  4. Ema
  5. Ovaj novi
s druge strane
  1. Kaso
  2. Modrić
  3. Ero
  4. Monaco
Ako sam nekoga izostavio sorry.

Znači 9 kafića na možda cca 2 000 stalnih stanovnika Vrlike i okolice. Da li svi mogu raditi dobro pitanje je sad a proizvodnja u Vrličkom kraju je pozitivna nula ili bolje rečeno nikakva.

Ovdje još nisam naveo nekoliko trgovina (a pogotovu na periferiji Vrlike) u kojoj ljubitelji kapljice traže utjehu. Pa u bilo koje doba dana kad se prođe kraj ovih perifernih trgovina ne može se potreviti da nema bar poneki pacijent. Osvrnimo se malo unatrag pa pogledajmo koliko je mladih života (neću ih sad nabrajati) otišlo kod Svetog Petra jer nisu znali stati.
Možda je ovdje i država pogriješila pa je mnogima dala mirovine prerano. I šta će onda mladi ljudi raditi nego visjeti po kafićima, trgovinama, kladionicama i da dalje ne nabrajam.
Vrličani dignimo glave i opametimo se, sve nas je manje izumiremo. Pogledajmo samo od Nove godine koliko ih je otišlo pod zemlju a da su mogli još živjeti.
P.S. Ako ste zadovoljni s ovim što radim molio bih vas da mi iziđete u susret i da kliknete pri svakom otvaranju ovog bloga (ako vam nije teško i više puta) na ove reklame od googlea što se nalaze iznad, sa strane i udnu bloga. Vas to ništa ne košta jer vas na nište ne obavezuje da morate i kupiti neke od proizvoda ono kliknete i izađete, a meni će dati dodatnu energiju za daljnji rad.
Unaprijed se zahvaljujem. Hvala.

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)