petak, 15. travnja 2011.

SRAMOTNA PRISTRANOST HAAŠKOG SUDA

 

      



Sramotna odluka haškoga suda. Kad je čitana presuda kao da su samo prepisali točke tužiteljstva, obrana kao da nije ni postojala. Ovo je presuda presuda Hrvatskoj a ne generalima.

Za ovaj sud je zločin nad čovječnosti nekoliko granata bačenih na Knin i oko Knina, a više mjesečno sustavno granatiranje Vukovara koji je izgledao poput Beiruta, granatiranje Šibenika, Zadra, Dubrovnika... nbije zločinački poduhvat.
Pa Vukovarska trojka JNA generala zajedno je dobila manju kaznu nego samo Markač, a da ne govorimo za kaznu Gotovini.
Pa EU godinama spominje kako treba uvesti reda u pravosuđe, a što je onda ovo u Haagu, ovo je čisti pristrani sud s jednim ciljem da od žrtve napravi zločinca.

Po Haaškom sudu Hrvatska je jednostavno rečeno kriva zato što je obranila i pobijedila u ovom nametnutom ratu i stvorila Hrvatsku državu, jer očito zapadnim silama to smeta jer nije bila upisana u njihove notese kao zemlja pobjednica.

Dok se u Hrvatskoj vodio nametnuti rat zapadne sile su bile uporne u provođenju zakona o embargu na oružje, a hrvatski narod i Hrvatska vojska usprkos tome našle su načina da se izbore za slobodu.

Zašto taj Haški sud ne podigne optužnicu protiv istih tih zapadnih sila na prekomjernu uporabu (nažalost i Hrvatska vlada slanjem naših vojaka u te zemlje svesrdno pomaže u tome) sile u Iraku, Afganistanu,....sada u Libiji sutra tko zna gdje.
Koliko toliko tješi nas to što je ipak to prvostupanjska presuda, sad slijede žalbe i ostala dugotrajna procedura, ali svo to vrijeme generali leže na sudu.



Volio bih da se i vi konačno uključite u rad stranice kroz komentare, da ove sve moje izjave nisu jednostrane, volio bih čuti i vaše mišljenje o svemu ovome


Hvala !

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)