nedjelja, 20. studenoga 2011.

U SUSRET IZBORIMA 2011

Nisam se imao namjeru uopće dotaknuti ovogodišnjih izbora jer mi je mučna i sama pomisao na izbore. Kad vidimo kako se političari samo hvale, obećavajući brda i doline, a kad prođu izbori opet bude sve po starom.
No kad sam vidio ovaj prizor ili sliku lijevo nisam mogao a da ne napišem bar malo.

U petak sam bio u Sinju i vidim ova dva plakata u samom centru Sinja (20 m iznad Sinjske pošte). 
Ispod vidimo plakat za najavu predizbornog skupa HSP-a, a iznad najava nastupa turbo-folk pjevačice Olje Karleuše. Da sam na ovaj prizor naišao u Kninu nekako bi i shvatio, ali kad se s ovim susretneš u Sinju gdje je još prije koju godinu ovakav prizor bio nezamisliv, proći kroz Sinj i raspaliti narodnjak bilo je ravno samoubojstvu. 

No da se vratim ovim dvama plakatima. Tek kad ovako nešto vidiš tek onda shvatiš da je politika najveća kurva, a političar je onaj organ.

Zašto to mislim. Pa evo imamo razno razne koalicije i lijeve i desne i centralne, tu su koalicije sazdani s brda s dola, a sve s ciljem dočepati se saborskih klupa i svega onoga što ih sljeduje kao saborske zastupnike. A svima njima je zajedničko da im je stalo do naroda kao posljednja rupa na svirali. Dok je je narodu sve gore i gore oni se samo za vlast bore.
Cijela im se kampanja svodi na to da optužuju jedni druge, podmeću noge jedni drugima, no još nitko nije konkretno rekao što treba uraditi da nam bude bolje.

Evo naša Vrlika, kad netko gleda sa strane rekli bi da živimo k'o nitko u Hrvatskoj, no da li je to tako. Kako sam imao čuti (ne provjereno) u Vrlici ima registrirano preko 70 firmi ne računajući ove trgovine i kafiće, no svatko normalan vidi da to i nije baš tako ili to nekima samo služi za pranje novca. 
Poslovna zona Kosore Ha Ha, možeš misliti, napravljene su dvije - tri tvorničke hale no sve one više ne rade nego rade.
Ove dvije slike sam napravio prije godinu i pol dana i bile su objavljene na facebooku u 5 mjesecu 2010 g i od tada do danas nije nije se toga puno promijenilo. 
Ova donja slika je posebno interesantna, jer ovakva manje više ima 6-7 godina, nekoliko kvadrata ograđeno u žicu postavljen kontejner i evo tako sve do danas.
Malo je življe u školi u Kosorima gdje Drago Ivančić uređuje svoje postrojenje ostalo je katastrofa.

Da skratim da nije Vrličkog zavoda ne znam što bi bilo od Vrlike i Vrličana.



Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)