četvrtak, 10. studenoga 2011.

ČETVRTAK U VRLICI 10.11.2011



Dva tri dana nije bilo novih postova i evo danas tek toliko da ne ispadnem iz navike.
Kad već nema nekih većih događanja u našoj i vašoj Vrlici onda je četvrtak je onda najzgodniji dan kad se mogu prikupiti neke informacije pa tako i ovaj put.
Nakon dvije prethodne noći kad je kiša dobro natopila Vrlički kraj, ovaj četvrtak je osvanuo da meteorološki nije mogao biti bolji. Jest jutro je bilo prepuno vlage no ostatak dana je bio ko u priči.
Odmah po dolasku u Vrliku zatekao sam Pištavca kako lijepi po Vrlici ovaj gornji plakat tj o dobrovoljnom davanju krvi u našoj Vrlici. Kao što se iz slike vidi akcija će biti u utorak 15.studenog u vremenu od 9 - 12 sati, samo bilo bi dobro da su napisali na kojoj lokaciji je davanje krvi, a moja pretpostavka je da bi to najvjerojatnije moglo biti u ambulanti. Ako netko ima podrobniju informaciju bilo bi lijepo da nas izvijesti putem komentara.

Druga stvar koja upada u oči a to je vidljivo iz ove dvije sljedeće slike da nam je falilo štandova sa svakojakom robom a koji su inače četvrtkom neizbježni.
Njihova mjesta zauzeli su automobili ipak to je tek privremeno.
Danas je 10 u mjesecu, a svakog desetog u mjesecu svaki Dalmatinac pa i šire zna da je  toga dana veliki pazarni dan najveći u Dalmaciji ali i šire u Benkovcu.
Pa su tom prigodom i naši trgovci krenuli u Benkovac, no već idući četvrtak eto njih opet.
No nisu svi trgovci otišli u Benkovac neki su iskoristili lijep dan kao i pripadnici Vrličke "Braniteljske zadruge VRLIČANKA" da izlože svoje proizvode.
Pa ste tako za takoreći bagatelnu cjenu kupiti jabuke.
Cijena po kilogramu je za ove malo veće 4 kn, dok ste ove malo sitnije mogli dobiti i za 3 kn, a ako ste se odlučili na kupovinu cijele kašete možete proći i jeftinije.

A da kupaca ne nedostaje dokaz je i ova slika.

I tako prođe još jedan od Vrličkih četvrtaka







Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)