utorak, 1. studenoga 2011.

SVI SVETI U VRLICI


Svi sveti u Vrlici
I opet su Vrličani pohodili sa svih strana svoju dragu Vrliku.
To je prvo veće okupljanje nakon Rožarice. Zapravo okupljanje je počelo još u petak, i onda je tu vikend, subota, nedjelja. Iako je ponedjeljak radni dan ipak su mnogi iskoristili prigodu i spojili taj radni dan zajedno s današnjim danom (utorak) Svih sveti i dobili jedan mali godišnji odmor od 4-5 dana.
A svima njima je jednak cilj posjet onima koji su napustili ovaj svijet.

I pravo proljetno vrijeme suncem okupanom uz neizbježnu jutarnju maglu u Vrličkom polju izmamilo je na ulice Vrlike veliki broj Vrličana, neki u kafiće ili ispred, a neki su pošli i u crkvu.
Kao i uvijek u ovakvim i sličnim prigodama nekima je to mogućnost da zarade koju kunu koja je prijeko potrebna u danas sve praznijim džepovima
 Buketi cvijeća...
i lampiona nisu zaobišle ni Vrličke ulice i trgovine.

I tako s današnjim danaom prođe veliko okupljanje Vrličana.
Oni koji su došli iz daljega oni su već davno napustili svoj kraj, a oni koji su iz bliže ti su ukrali još koji sat a onda će i oni morati put pod noge. Poneku suzu su ostavili u grobljima na grobovima svojih najmilijih, ali vjerujem da je puno više suza poteklo pri napuštanju svog zavičaja s nadom i vjerom da će uskoro opet biti dio Vrlike i svojim prisustvom uljepšati njene ulice, a neće puno proći vrimena do tog susreta, eto za nepunih 2 mjeseca eto Božićnih i novogodišnjih blagdana.
Još sutra predstoji mrtvi dan ali na njemu će uglavnom biti oni koji su i inače na ulicama Vrlike i selima.

Do ponovnog susreta Vrlična POZDRAV SVIM VRLIČANIMA MA GDJE BILI , a pogotovu onima koji su na bilo kakav način bili spriječeni i nisu mogli ove dane posjetiti svoje rodno mjesto


Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)