utorak, 17. travnja 2012.

OSJEK - HAJDUK 2 : 1 sažetak


Opet glavni akteri Hajdukovog susreta nisu igrači već (ne)navijači. postaju li sportski( nogometni klubovi) robovi navijača. Može li se stati tome na kraj.
Prijedlog o tome da se igra bez gostujućih navijača, kažnjavanje kluba s igranjem pred praznim tribinama. Da li je to pravo rješenje?
Mislim da to nije pravo rješenje jer će se uvijek naći neka budala koja je spremna izazvati nered u bilo kojem smislu.

Da li će to spriječiti budalu da huuče tamnoputim navijačima a i to je već dovoljno po slovu zakona da se kazni klub.
A kažnjavanje kluba bez igranja navijača, a samim tim se kažnjavaju oni koji bi došli na utakmicu radi navijanja, a ne radi divljanja.

Unošenje pirotehničkih sredstava još se nekako može spriječiti, no kako nekom navijaču zatvoriti usta i grlo da ne zahuče.
Jest ovaj prijedlog da se igra bez navijača i onda sljedeće utakmica i tako u nedogled.
Očito je tim istim "navijačima" stalo do klubova kao i do lanjskog sniga. Oni su došli tu radi sebe da bi oni bili u centru pažnje. I da bi se on sutradan hvalio u školi, internetskim forumima i sl. kako je on bio baja i da mu nitko ništa ne može.

Rješenje je u kažnjavanju izgrednika. No slovo zakona isto tako kaže da za maloljetnike nema zatvorske kazne, a ovdje su glavni izgrednici upravo balavci.
Moraju se na neki način mijenjati zakoni, ili umjesto djece, privesti pravdi roditelje, no onda se postavlja pitanje tko zna kakvi su i roditelji, jer poznato je da su djeca proizvod roditelja i djeca se ponašaju onako kako se ponašaju i roditelji.
Izvor za sliku jutarnji
Možda bi najprije problem trebalo sagledati u udrugama navijača i zatražiti od udruge navijača da se rješe tih izgrednika ili uprotivnom račun za plaćanje kazne koji dođe na adresu klubova ispostaviti na adresu udruge navijača.

No ajmo mi opravdati naslov ovoga posta i vidjeti kako je protekao sraz NK Osijeka i NK Hajduka.

Utakmica 26. kola MAXTV lige između Osijeka i Hajduka pred oko 4 000 navijača (koliko je stvarnih navijača odnosno divljaka to je pravo pitanje), susret je završio pobjedom Osječana 2:1

Strijelci: 1:0 Perošević (24), 1:1 Neretljak (44), 2:1 Šorša (51)

Hajduk je tom prigudom istrčao u sastavu:
Blažević – James, Milović, Neretljak, Lima – J. Radošević (od 12. Andrijašević), Andrić (od 62. Obšivač ) - Ozobić (od 46. Lendrić), Tomaš, Caktaš – Vukušić.

A evo i kratkog sažetka tog susreta



Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)