četvrtak, 16. veljače 2012.

OPET ČETVRTAK, OPET SNIJEG U VRLICI

Naslov sve govori, opet četvrtak i opet muke po snijegu. Istina četvrtak je bio zbilja sunčan i snijeg se ubrzano otapa, ne znam što će se desiti kada sunce padne i kad nastupi noć. Spominju se niske temperature pa bi kolnici, pa i dvorišta mogla postati skliska zbog smrzavanja.

No prije dolaska u Vrliku ne može da se ne spomene gomila snijega ispod Klepića
Jedna i druga fotka su svjedoci što ostane nakon gomile snijega i djelovanja strojčeka za čišćenje.

A u samoj Vrlici nema toga puno da se napiše jer praktički sve je već viđeno.
I opet po dolasku u Vrliku opet su nas iznenadili trgovci koji obogaćuju Vrlički četvrtak. Iako je proteklu noć opet snijeg pokazao da se na njega još može računati.
Poseban pogled privlači možda jedino pogled na zgradu iznad ljekarne, gdje se mogu vidjeti mosurovi koji opasno vise i koji nedaj bože da se odlome i padnu po slučajnom prolazniku.
A da se ta opasnost svede na najmanju moguću mjeru brine se Bili Poštar koji s popeo na krov i obara potencionalnu oipasnost.

Između ostalog u Slobodnoj Dalmaciji sam pronašao informaciju da se prvi put otkako je Jezero Peruča u funkciji dogodilo da zamrzne i to 90% vodene površine našlo se je pod ledom.
Stručnjaci kao glavni razlog navode, nizak vodostaj i spori protok vode, a onda tu treba naravno pridodati i ekstremno niske temperature i do preko -20°C.
No kad se otopi ova ogromna količina snijega, prizor kao na ovoj slici će bar za neko vrijeme postati prošlost.
I za kraj uživajte u prekrasnoj panoramskoj (3 slike u jednu) slici Vrličkog polja obučenog u bijelu uniformu.
Slika će doći do boljeg izražaja ako kliknete na nju






Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)