petak, 10. veljače 2012.

KRITIKE NA VRLIČKI CRVENI KRIŽ

Već neko vrijema čujem za kritike na Vrlički crveni križ odnosno osobe koje rade pri crvenom križu za ispomoć starim i nemoćnim osobama i za to nisam pridavao veću pažnju. No u ovim poganim da tako kažem snježnim vremenima zaprimio sam pregršt kritika, a pogotovu dok sam jučer (u četvrtak) bio na Varešu.

To su osobe koje su plaćene da pomažu upravo tim starijim i nemoćnim osobama no baš sada kad im je ta pomoć prijeko potrebna te osobe nitko ne obilazi. A kako bi im pomoć zgodna bila da im netko iscipa drva, donese drva u kuću ili pak uzmu lopatu u ruke pa očiste prilaze do tih nemoćnih osoba do kojih je i hitnoj medicinskoj pomoći otežan pristup.
Eto i u mom komšiluku ima takvih osoba, ali od kad je pao snijeg nisam vidio niti jednog skrbnika koji brine o tim osobama. I kako se postavljalo pitanje jučer na Varešu ima li itko da kontrolira te osobe ispunjavaju li oni svoje zadatke ili im je glavni zadatak kad je lijepo vrijeme doći kod tih istih ljudi popiti kavu ili sl.
Eto jedna osoba iz mog susjedstva kaže kako su kod nje došli cipati drva (to je bilo prije snijegova) i da je gospodin koji je cijepao drva rastegao to cijepanje na sedmicu dana što bi normalna osoba uradila za jedan dan, ali je uredno za to vrijeme, pio kavu, popijo koju čašu vina, ručao i da ne nabrajam. Vjerujem da ovakvih i sl. primjera ima još na Vrličkom području.
Vjerojatno će me neki nakon ovog posta uzeti na zub, ali ja samo prenosim mišljenja drugih.



Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)