četvrtak, 22. rujna 2011.

6. MEMORIJAL DR. FRANJO TUĐMAN - HIPDROM SINJ




U subotu 17. rujna 2011 hipodrom Sinj konačno malo živosti. Svakog ljeta bili smo svjedoci 5-6 utrka na Sinjskom hipodromu no ove godine iz već poznatih razloga (novčanih) ove godine smo svjedoci samo jedne utrke i to one najveće 6 Memorijal Dr. Franjo Tuđman.
Od organizatora ove trke "Galopski klup MUSTANG iz glavica" sam dobio informaciju da je malo nedostajalo pa da se i ova utrka ne održi. Do prije 15-20-ak dana nije bilo zainteresiranih sponzora koji bi pokrili troškove spektakla no na kraju ipak se ukazalo svjetlo na kraju tunela i utrka je na radost Sinjana i njihovih gostiju održana
Igrom slučaja ovaj put smo gledali utrku po izuzetno lijepom vremenu (za razliku od prošle godine kada nas je skoro svaku utrku ispratila kiša).
Zahvaljujući lijepom vremenu i organizatoru koji se je trudio da sve protekne u najboljem redu veliki broj sinjana (preko 3 000) je pohodilo hipodromu i bili svjedoci 4 veličanstvene utrke.
U glavnoj utrci bilo je 7 konja (Magambo, Nolina, Asta La Luce, Temooz, Classic Spirit, Boheme Wango, Blackleyf, Abracadabra, Unico) koji su se na stazi od 2 000 metara borili za glavnu nagradu pokal, lovorov vijenac i novčanu nagradu od 20 000 kn.
Na kraju je najviše pokazalo grlo Temooz u vlasništvu Bor – export šumarstvo – Serdar” vlasnika Ive Serdara iz Okučana s jahačem Đorđem Perovićem i ovo mu je drugi pokal zaredom.
Pobjednički pokal uručio je sin prvog hrvatskog predsjednika dr. Miroslav Tuđman.


Osim glavne utrke dana održane su još tri utrke:Cetina, utrka hrvatskih branitelja i utrka u čast gradu heroju Vukovaru.


Mara Uštipak i njezin sinjski uštipak
 Normalna pojava na Sinjskom Hipodromu bude i bogata ugostiteljsko-trgovačka ponuda
Vrlički uštipak

Uštipak organizatora spektakla


Kutak za najmlađe
Najmlađi u akciji



ako kliknete ovdje otvarate
vezu na foto galeriju
Hipodrom Sinj Memorijal Dr. Franjo Tuđman

Sve fotografije i tekst su napravljene od strane autora ovog bloga



Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)