petak, 2. rujna 2011.

TREBAJU LI HNL-u ISLUŽENI IGRAČI?

Josip Šimunić

J
oe Šimunić treba li on Hajduku?
Toliko se raspisalo o tome Šimuniću kao da je sam bog. Svaka čast njegovoj prošlosti i nastupima u reprezentaciji (jedino u reprezentaciji u zadnjih nekoliko godina i igra), ali to je ipak prošlost. Što znamo o Šimuniću nogometašu (ne znam da li je i jedan igrač osim njega na jednoj utakmici dobio 3 žuta kartona a da je odigrao do zadnje sekunde).

No da li je Šimunić kao igrač potreban Hajduku ili pak sad Dinamu? Pa ljudi  Šimunić više nije u cvijetu mladosti, a i proteklih nekoliko godina vezu s nogometom ima preko reprezentacije, kladioničarske mafije, angažiranje u političke svrhe kao potpora HDZ-u, no s nogometom kao igračem je skoro pa nikakva. Neću ulaziti da li netko ne igra zbog toga jer nije u formi ili kako neki spominju da ne igra zbog kockarskog poroka i da mu stoga treneri ne dozvoljavaju igrati, već jednostavno da kažem da su Šimuniću 33 godine na leđima.
Znam neki će reći pa to nisu nikakve godine za nogometaša, to bi bilo OK da nije riječ o modernom nogometu koji se danas igra na snagu a ne kao nekoć na tehniku, a još je većinu svoje nogometne karijere proveo u Njemačkoj ligi a znamo što znači igranje u Njemačkoj gdje se udara tempo do zadnje sekunde.

Bilo je u zadnjih nekoliko godina senzacionalnih povrataka i HNL. U Hajduk je tako senzacionalna vijest bila dolazak Živkovića također nekadašnji vatreni (nije li i on većinu igračke karijere ostavio na Njemačkim travnjacima) i što je on to u Hajduku ostavio osim senzaciolizma skoro pa ništa a za to vrijeme provedeno u Hajduku više je bio po bolnicama, na rehabilitacijama i sl.. Idemo dalje Igor Tudor isto tako je mislio da će novu mladost proživjeti povratkom na Hrvatske travnjake, no nije li on više bio u bolnici nego na terenu. U Dinamu je također senzacionalno najavljen potpis Roberta Kovača no nije se ni on baš naigrao u Dinamu ali su zato zdravstvene ustanove trljale ruke. I tako mogao sam još nabrajati Npr. Bilić današnji izbornik nije li on vidio da se više ne može nositi s modernim nogometom pokušao povratkom u HNL tj. za Splitske bile pronaći novi početak ali nije ni on dogurao dalje od kirurškog stola i još, još, još…, a i Ivica Olić bi mogao uskoro biti nova senzacija kod povratka u HNL jer vidimo da je i on u zadnje vrijeme kirurzima stalna mušterija.
Što je svima njima zajedničko.
Odradili su svoje u najjačim Europskim ligama, svako malo su na rehabilitacijama, oporavcima, a i godine čine svoje. Nogometni treneri su uvijek gladni mlade krvi, koristi te dok iz tebe može isisati i posljednju kap krvi. Imamo takvih primjera ko u priči i u Europi a ne samo kod nas. Još do prije koju godinu su se treneri otimali za Samuela Eto'a, Raul je bio nezamjenjiv godinama u Reala, Ronaldinja neću ni spominjati itd, itd, itd. Svi su oni do prije koju godinu bile zvijezde Europskog nogometa. Dobro i Eto'o je isporučen prije neki dan za basnoslovnu sumu ali ne u lige tzv. petice već na Istok.

Da neduljim sad previše o svemu ovome i izmišljanje tople vode jer o ovome se već sve zna, već se mi vratimo Šimuniću i njegovom hoću neću. On je isto odslužio svoje, sad je najavljen kao senzacija, a mogao bi poznavajući „Zakon Braće“ Mamić Šimunić dobiti nogom u tur prije nego isteče rok od dvije godine koliko je potpisao.
A za Hajduk je upravo pojačanje to jer Šimunić nije potpisao za Hajduk, dok će on Maminja koštati novaca i novaca.
Za novac koji se je trebao istresti na Šimunića (govori se o 700 000€ + stan) hajduk je mogao (no sad je kasno zbog okončanog prijelaznog roka) pronaći i jeftiniju opciju ako već ne u okruženju to se je moglo napraviti i po Africi, Južnoj Americi, Aziji… i pronaći igrača koji je Hajduku najpotrebniji, a o njemu se najviše i pisalo tokom ljeta a to je kreator igre ili 10-ka. Igrač što no se kaže čije lopte imaju oči, lopte koje će napadače pogoditi u trepavicu oka ako treba. Ni sada nije kasno pronaći nekog mlađeg igrača ali je on v
izgubljen za jesenski dio jer takav igrač vjerojatno nije prošao pripreme
A moram spomenuti i ono Malešovo uvjeravanje da je Šimunić Hajdukov igrač, ne podsjeća li vas to na ono ne tako davno uvjeravanje od Vlatka Markovića da su Hrvatska i Mađarska najveći favoriti za dobivanja domaćinstva Europskog nogometnog prvenstva a kad ono u konačnici smo dobili „0“ (nula) glasova. A sve to uvjeravanje je proizašlu zbog vjerovanja da u UEFA-i nema korupcije i da tamo nije glavni njegovo veličanstvo novac. Možeš misliti.

S ovim završavam uz najavu sljedećeg teksta o najavi svehrvatskog Derbija
Očekujem vaše komentare.
AUTOR: JN

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)