utorak, 21. lipnja 2011.

TURIZAM NAŠ SVAGDAŠNJI

Evo kao i svake godine ponavlja se jedna te ista stvar, čim ulazimo u sezonu kad željno isčekujemo dolazak turista ujedno ulazimo u sezonu kad se raskopavaju ulice na sve strane. Ove slike koje koje objavljujem na blogu su iz Trogira, alio sličnu stvar sam vidio i u Splitu. Zar se baš svake godine mora ponavljati jedna te ista stvar. Zar nam nije dovoljno gužvi i kolona po zvizdanu i bez kopanja.
Ova prva slika prikazuje postavljanje trotoara pored Trogirske tržnice u smjeru prema Šibeniku, iste one tržnice koja se u širokom luku zaobilazi zbog E coli tržnice koja je od prometnice udaljena manje od metra, a sa druge strane prometnice je i Trogirska ribarnica
Ova druga slika je sa Čiova netom kad se prijeđe tzv Veliki most pa se krene prema Okrugu opet kopanje zbog polaganja kanalizacije, promet je reguliran Semaforom, Ja sam ovdje prošao malo ranije pa se još ne osjeti gužva a iz ovoga smijera iz kojeg idem zna se kolona rastegnuti i do 2 kilometra.
Dok je ova treća slika snimljena ispod Trogirske sportske dvorane i opet se promet regulira semaforima.
Malo dalje od Trogira na Jadranskoj magistrali prema  Splitu se već nekoliko godina odvijaju radovi na proširtenju kolničkog traka za još dvije trake. Pa nbože moj auto cesta od Zagreba do Splita bila je gotova i spremna za prihvat putnika za manje od 2 godine a ovdje ovih nekih 15 kilometra se radi već nekoliko godina.
A o rdaovima gdje se još pila, brusi, betonira, zida na sve strane u izgradnji stambenih, apartmanskih i inih objekata neću ni pisati
A svi ovi radovi se obavljaju u osvit turističke sezone kad nam pristižu prvi turisti, a oni su ti koji šalju sliku u Europu i Svijet na koji način dočekujemo njihove eure.
Drugi par postola su cijene na koje nailazimo u restoranima, suvenirnicama (made in Kina), plažnim objektima brze i druge prehrane također neću trošiti puno riječi osim što nailazimo na pravu deračinu gostiju i domaćih i stranih. Trenutno smo hit kao turistika odrednica ali doklen ćeme još biti hit destinacija. Samo da nam se ovo sve jednoga dana ne razbije o glavu pa da sutra boga molimo da nam dođu, a ovakvom deračinom nismo daleko od toga. ovaj članak završavam poznatim ali modificiranim citatom
"TAKO LIJEPA A TAKVA KAŠA"
Dragi moji Vrličani potom i svi ostali primjetili ste da sve manje pišem, a razlog je taj što me u Vrlici praktički nema do Rožarice pa su mi sva događanja vezana za Vrliku misteriozna (Da ste pravi mogli ste i vi napisati koju crticu) jer kako da pišem o nečemu što ne mogu vidjeti svojim očima. 

Nema komentara:

Objavi komentar

DA BI POSTAVLJALI KOMENTARE TREBA VAM GOOGLE RAČUN (NPR. GMAIL)